15 Ağustos 2014 Cuma

Damla Sakızlı Su Muhallebisi


Cuma günü demek  herkes için biraz rehavet, biraz keyif ve  biraz mutluluk sebebi değil mi? Tüm haftanın yorgunluğunu üzerimizden atıp kendimizi ödüllendirdiğimiz haftanın en sevilen günü. Cuma sabahları uyanıp da dünyaya bambaşka bir keyifle bakmıyor muyuz, haksız mıyım? Böyle güzel bir günü tatlısız geçirmek olmaz. Ama yine de abartmayalım diye en masum tatlılardan birini seçtim bugün için ben. Sütlü tatlılar içinde belki de en masumudur su muhallebisi. Eskiden, biz çocukken mahallelere muhallebiciler gelirdi, renkli minik plastik bardaklarda muhallebi satarlardı. Öyle belliydi ki içinde bir gram bile süt olmazdı, tamamen su ile yapılmış ama müthiş lezzetli olurdu o muhallebiler. Hala su muhallebisi diyince aklıma hep o tat gelir aklıma. Elbette tamamen su ile yapmıyoruz, lezzeti bile o kadar güzel oluyor mu bilemem ama hafif bir tatlı yapmak niyetinde iseniz evde mutlaka her daim olan malzemelerle koyun ocağa tencereyi. Ben gülsuyunu sevmediğim için eklemedim ama tercih sizin. 

Malzemeler:

2 su bardağı süt
2 su bardağı su
1/2 su bardağı nişasta
1 su bardağı toz şeker
2 adet damla sakız
süslemek  için çilek ve toz fıstık


Yapılışı:
1. Tüm malzemeyi tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
2. Su ile ıslattığınız kaselere paylaştırın ve oda ısısına gelince  buzdolabına koyun. 
3. Servis sırasında çilek dilimleri ile süsleyebilirsiniz.



1 yorum:

Begonvilli Ev dedi ki...

Görüntü enfes. Tadı da güzeldir eminim. Deneyeceğim:)