13 Nisan 2014 Pazar

Maydanoz Salatası



Hani gerekli gereksiz, kendisini ilgilendirsin ilgilendirmesin herşeye burnunu sokan tipler vardır ya. Ne deriz onlara   '' herşeye maydanoz olmasana'' .  Neden maydanoz denmiş de başka bir şey denmemiş diye merak ettiniz mi hiç? Çünkü maydanoz herşeye iyi gelen bir bitki, faydaları saymakla bitmez. İnsan vücudundaki birçok hastalığı tedavi edici ve önleyici etkisi olduğu kanıtlanmış ve günde 7-8 dal maydanoz yediğinizde günlük C vitamini ihtiyacınızı da almış oluyorsunuz. Birkaç tanesini ben sayayım da neden çok daha fazla maydanoz tüketmemiz gerektiğini görelim. En bilinir özelliği idrar söktürücü oluşu, onun dışında kanı temizler,bağırsak ve vücuttaki kurtları temizler, iştah açar, kanser ve romatizmal hastalıklara karşı önleyici etkisi vardır, saçları canlı gösterir kepek oluşumunu engeller, kadınların adet dönemlerini düzenler, kansızlığa karşı etkilidir, uyku bozukluklarını tedavi eder ve daha bir dolu faydası var. 

Yine Yemek Zevki Dergisinden Sevgili İnci' nin mekan çekimlerini yaptığı bir balık lokantasının menüsünden bu salata. Daha doğrusu tamamen aynı olmasa da esinlendim diyelim. Asıl reçetede mısır ve domates yoktu ama ben ekledim. Yapımı da kolay hem de çok lezzetli. Balık sofralarına çok yakışan bir salata. Nar ekşisi ve sarımsağı sakın es geçmeyin, bence asıl lezzeti onlar katıyor bu salataya. Eğer sizin de buzdolabınızda alındıktan 2 gün sonra kullanılmadığı için rengi sararmaya başlayan maydanozlarınız oluyorsa kesinlikle bu salatayı yapın. Evde hangi malzeme varsa onu katın içine, biraz yağ biraz limon mis gibi şifa kaynağı. 

Malzemeler:
2 demet maydanoz
1 çay bardağı ince bulgur
1 adet kapya biber
1 adet domates
2 yemek kaşığı konserve mısır
1 ça bardağı sıcak su
tuz
1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
1 adet limon 
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 diş sarımsak

Yapılışı:

1. Bulguru bir kaba alıp üzerine sıcak suyu ekleyip şişmesi için bekleyin.
2. Yıkayıp iyice süzülen maydanozları ince ince kıyıp karıştırma kabına alın.
3. Sosu için zeytinyağı, limon, nar ekşisini karıştırıp içine sarımsağı ince ince kıyın.
4. Domates ve biberleri küp küp olacak şekilde doğrayıp maydanozun içine ekleyin. Bulguru ve mısırı da katıp en son olarak tuzunu ekleyip sosu üzerine dökün. 
5. İyice harmanlayıp servis tabağına alın.
Afiyet olsun.



5 yorum:

İnci Yemek dedi ki...

Enfes bir salata olmus yasom buradan oyle
gozukuyor:-)maydanozuda cok severiz ustelik mutlaka deneyecegim bir de bulgurlu boregini:-) listede bekliyorlar.Ellerine saglik canim benim.
Seni ve kuzumu kocaman operim,saglikli huzurlu haftalar dilerim...

Unknown dedi ki...

Hmm pek bir güzel renkler ellerine sağlık Yasemin'cim.Afiyetle

Sevil Şahin dedi ki...

Yediden Yetmişe Blogger Buluşması 1

Uzun zamandır plandığım blogger buluşmasını, sevgili Saglıklı Mutfak Hilal ile gündeme getirmeye karar verdik.

Bundan bir kaç sene önce yaklaşık 120 kişinin katıldığı bu güzel buluşmayı yenilemek ve siz blogger dostlarımızla tanışmak istedik.

İstanbul'da bulunan tüm moda, yemek, teknoloji, anne-bebek, gezi, mekan, fotograf, dekarasyon, makyaj yazan tüm blog yazarları bu buluşmaya davetlidir.

Bizlerle keyifli bir kaç saat geçirmek isterseniz, yapmanız gereken bulusma2014@gmail.com adresine isim, soyisim ,blog adı ve telefon numaranızı yazarak "Geliyorum" demek.

80 kişi ile sınırlı olan bu güzel buluşmada sizleri çok güzel hediyeler bekliyor olacak.

Haydi acele edin.

Sormak istediğiniz her bilgi için bizlere, bulusma2014@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Hatice dedi ki...

tam baharlık, renkler, nefis olmuş, ellerine sağlık:)

pelince dedi ki...

Yasemin benim aklımı diğer sosyal ağlar karıştırdı :) pinterest mi ? instagram mı? yoksa bende mi suç bilemiyorum :) Blog gezemez yorum yapamaz oldum.

Bir sürü güzel tarifi de kaçırmışım,affola.

Ellerine kollarına sağlık..

Kocaman Sevgiler.