19 Haziran 2013 Çarşamba

Nohutlu Semizotu Salatası




Yazın en sevdiğim şey hafif yemeklerle ya da sadece karpuz peynirle geçiştirebileceğimiz öğünler olması. Zaten tüm enerjimizi alan sıcaklarda mümkün olduğu kadar da az ve hafif beslenmek en doğrusu. Eğer evdekilerle bu konuda anlaşabiliyorsanız sizden mutlusu yok. İlla ki akşam yemeklerinde çorbadan tatlıya tam teşekküllü bir sofra hazırlamanız bekleniyorsa, yazın bundan büyük de eziyet yok. Ben şanslı olanlardanım. Henüz karpuz peynirli akşam yemeğimiz olmadı ama çorba ve salata ile kurtardığım oldu. Ama salata o kadar çok ilgi gördü ki her akşam yapsam kimsenin sesi çıkmadan yer. Hele ki tam bir çiğ sebze delisi olan küçük bey.

Semizotunun da en güzel hali bu bana kalırsa. Yoğurtlu olarak salata yapınca Tuğra sevmiyor. Açıkçası bu şekliyle benim de daha çok hoşuma gidiyor. Bu defa biraz da doğaçlama olarak içine nohut da girdi ki enfes oldu. Tezgahta sabahtan haşlanmış bekleyen nohutları görünce son anda salataya ekledim. Hem sadece çorba olan menümüzde daha doyurucu ve besleyici bir eşlikçi oldu.


Malzemeler:
1 demet semizotu
1 kase dolusu haşlanmış nohut
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1/2 limonun suyu
Tuz
Nar ekşisi
Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı çörekotu


Yapılışı:
1. Semizotunu yıkayıp temizleyip yapraklarını saplarından ayırın. Mümkünse yeşilliklere bıçak değirmenden elinizle kopartın.
2. Karıştırma kabına semizotlarını alın. Domateslerin kabuklarını kesip doğrayın.
3. Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Hepsini karıştırma kabında karıştırın.
4. Tuzunu, limon suyunu ve zeytinyağını ekleyin servis tabağına alın. Üzerine çörekotu serpiştirip servis edin.

Afiyet olsun.

2 yorum:

tatlı sefam dedi ki...

guzel bır salata olmus elıne sağlık

Unknown dedi ki...

Ne kadar güzel fazlasıyla da besleyici olmş:)