21 Şubat 2008 Perşembe

Bir Kahvaltı Klasiği ve Buğdaylı Salata
























Geçen 1,5 yılın ardından Yüyü evine döndü. Onun evinde kahvaltı bir klasiktir daha doğrusu masabaşı sohbetleri.
Biz de Yüyü'cüğümün yeni evine gittik bu sabah kahvaltıya. ''güle güle oturun'' ziyareti değildi bu, onu bilahare yapıcaz cümbür cemaat. Bize çok güzel kahvaltı hazırlamıştı yine her zamanki gibi.
Ben de sabah kahvaltısı olduğu için aceleyle ne yapabilirim diye düşündüm sabah ve bu aralar takıntılı şekilde sık sık yaptığım birşey yaptım:buğdaylı salata. Buğdayın sindirimi biraz zor da olsa çok faydalı lifli bir gıda. Kalsiyum,demir ve çinko deposu ve kabızlığa da birebir.
Üstelik hazırlaması da çok pratik. Tüketeceğiniz kadar aşurelik buğdayı bir güzel haşlayın önce. Ama öyle iyice peltesi çıkana kadar değil,biraz dişe gelir olsun. Soğuduktan sonra içine yine istediğiniz kadar sarımsağı rendeleyin. Bir tutam kırmızı pulbiber,biraz da nane ekleyip en son da yoğurt ilave edip hepsini karıştırın. Servis tabağına alınca da yine üzerini nane ile süsleyin. Böreklerin yanında çok iyi gidiyor benden söylemesi. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: